Ca 12 klubbor
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 dl vatten
Några droppar karamellfärg
Några droppar arom/smaksättning
träpinnar
Gör såhär:
Olja en bakplåt. Blanda socker, sirap och vatten i en tjockbottnad kastrull. Koka upp över låg värme tills allt socker har lösts upp. Ta bort eventuellt socker på sidorna av kastrullen med en blöt pensel. Öka värmen något och låt blandningen koka till 145 grader. Blanda försiktigt i färg och smaksättning. Klicka ut små rundlar på plåten med en sked. Tryck ner en träpinne i varje rundel. Låt stelna och vira sedan in klubborna i cellofanpapper eller smörpapper.
Jag värme hallon, silade sedan bort saften och använde detta som smaksättning. Det funkade utmärkt.
Receptet kommer från Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenmans kokbok "Vinterns söta".
woow........va duktig du e :)
ReplyDeleteå missa nu inte......
S
A
T
U
R
D
A
Y
S
H
O
W
O
F
F
de e kul att vara med :)
VÄLKOMMEN
Håkan
Åh men wow, egna klubbor! Det har jag aldrig haft en tanke på, men det låter ju som en riktigt bra idé. Hallon också, min favorit!
ReplyDelete