Monday, January 23, 2012

Brownies med hallonkräm

Nästan alla gillar choklad, och choklad är faktiskt nyttigt (i alla fall mörk choklad och i en viss mängd). Därför tycker jag att man på helgen får baka och äta lite som man vill. Dessa brownies med hallonkräm är gudomliga och du borde testa dem till helgen, eller nu om du bara måste ha i dig något sött och gott.

Grundreceptet är från http://www.afarmgirlsdabbles.com men jag har ändrat det lite (och översatt från engelska till svenska)!

Brownies:
  • 1,25 dl osaltat smör i bitar
  • 3/4 dl hackad blockchoklad 
  • 2,5-3 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 tsk espressopulver
  • 1-1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 kryddmått salt
  • 1 3/4 dl mjöl
  • Florsocker, att sikta över kakorna när de är klara
  • Hallonkrämen:
  • 1,25 dl osaltat rumstemp. smör 
  • 3 msk philadelphia ost
  • 3,5 dl hallon, frysta eller färska
  • 1/2 tsk citronjuice
  • 1 dl florsocker
  • 1 kryddmått salt
  • 1-2 msk mjölk om du vill göra krämen tunnare
Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en djup plåt (inte en jättestor utan ganska liten) med bakplåtspapper. 

Smält smör och choklad i en kastrull på spisen. Rör om regelbundet så att det inte bränns vid. Häll ner smör-och chokladblandningen i en plastbytta och vispa ner socker. Häll i äggen 1 i taget.

Vispa ner espressopulver, vaniljsocker, bakpulver och salt. Sikta ner mjölet och vispa till en slät smet. Häll smeten i den bakplåtsklädda formen och grädda mitt i ugnen i ungefär 20 minuter. Känn med en tandpetare så att kakan inte är kladdig. Låt svalna.

Nu är det dags att göra hallonkrämen! 

Koka upp hallonen i en kastrull under omrörning tills de har kokat sönder och blivit till en sås. Sila hallonsåsen i en sil till en skål, det är inte så gott med hallonfröna i kakorna. Häll den silade såsen tillbaka i kastrullen och koka i någon minut. Låt svalna. Vispa smöret tills det fått en mjuk konsistens. Lägg i philadelphian och vispa lite till. Sikta ner florsockret och rör sedan ner hallonsåsen. Pressa ner citronjuice och häll i saltet. Om din kräm är för tjock kan du hälla i mjölken nu. Rör om tills det är som en slät kräm.

Skär rutor av browniekakan, och skär rutorna i två halvor. Bred hallonkräm på ena delen och lägg sedan över den andra. Gör detta med resten av browniekakan. Sikta florsocker över alla brownies när du är klar och ställ in i kylen en stund! Njut!





2 comments: