Sunday, February 26, 2012

Peeling för torra hudar

Just nu har jag extremt torr hy, både i ansiktet och på kroppen. Jag flagar på näsan, det kliar på armarna och man känner sig inte särskilt mysig alls! Att smörja in sig eller använda peeling från affären, funkar inte alls och jag kände mig som ett hopplöst fall. Jag skulle få leva torr i resten av mitt liv. Men icke!

När jag var hos min stora syster förra veckan, berättade jag om min torra hy och hon sa att hon brukade peela sitt ansikte med smält kokosfett som hon blandat med socker. Kokosfett är som ni säkert vet, väldigt fett. Jag åkte hem från min syster med kokosfettpeelingen i bakhuvudet, och dagen efter tänkte jag: Det får bära eller brista!

Jag kan säga er, att detta var den bästa peelingen jag någonsin provat. Resultatet blev att jag var supermjuk och inte hade någon antydan till torrhet. Man kan ju tro att något så fett som kokosfett ska göra ansiktet oljigt, men det gör det inte!

Nu tycker jag att alla ni torrhudar där ute, ska prova på detta magnifika.

Du behöver:

  • 20 gram kokosfett
  • 1 tesked socker
Gör såhär:

1. Kokosfett ser ut som smör, bara att det är stenhårt och lite genomskinligt. Använd en kniv för att "hugga" bort det kokosfett du behöver.  Lägg kokosfettet i en kastrull och värm tills det har smält.

2. Lägg i socker i fettet och rör runt. Stäng av plattan men låt kastrullen stå kvar i ca 1 minut.

3. Ta bort kastrullen från plattan och häll över peelingen i en skål. Låt svalna i kylen i ca 2 minuter.

Nu kan du sätta igång att peela dig. Den här peelingen är mycket rinnig, och bör därför hanteras varsamt (vi vill inte ha fettfläckar någonstans!). Peela ansiktet med fingrarna i cirklar i ca 1 minuter, och skölj sedan av ditt ansikte noga.

Ofta kan man behöva vänta några minuter innan resultatet märks, så bli inte arga på mig om det inte syns med en gång!

OBS: Endast personer med torr hy bör göra detta, eftersom det är en såpass fet peeling.

1 comment: