Friday, February 3, 2012

Rågkex med kanelsmak

Grundreceptet är taget härifrån men jag gjorde om det lite, som jag brukar göra!


Recept:

225 g rågsikt (grahamsmjöl går också bra)
1/4 dl vetemjöl
30 g smör
2 tsk bakpulver
2 msk kanel
2 krm salt
1 1/4 dl mjölk
1 ägg



Blanda smöret med de torra ingredienserna i en matberedare. Vispa mjöl och ägg och tillsätt.  Blanda/knåda tills det har blivit en deg"klump". Kavla tunt på ett mjölat bord. Stansa ut formen på dina kex och nagga dem med en gaffel. Lägg på en bakplåtsklädd plåt och grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.

Det går att göra många smakvariatoner på dessa kex. Häll i lite kakao så har du chokladkex. Häll i lite vaniljsocker så har du vaniljkex. Vill du ha lite matigare kex kan du blanda ner riven parmesan i degen!

2 comments:

  1. Mumselimums! Har du bakat dessa i dag??? Jag längtar hem!

    ReplyDelete
  2. balleri ballera du borde ha en bloglovinikon på din blogg för det är jobbigt för mig som 'trogen vän' att bloglööva dig, TIPS! hihihihih

    ReplyDelete