Saturday, March 10, 2012

Hemmagjorda hallonklubbor

Goda, sega klubbor som smakar hallon är något alla borde ha på sitt soffbord ikväll!


Ca 12 klubbor

3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 dl vatten

Några droppar karamellfärg
Några droppar arom/smaksättning

träpinnar

Gör såhär:

Olja en bakplåt. Blanda socker, sirap och vatten i en tjockbottnad kastrull. Koka upp över låg värme tills allt socker har lösts upp. Ta bort eventuellt socker på sidorna av kastrullen med en blöt pensel. Öka värmen något och låt blandningen koka till 145 grader. Blanda försiktigt i färg och smaksättning. Klicka ut små rundlar på plåten med en sked. Tryck ner en träpinne i varje rundel. Låt stelna och vira sedan in klubborna i cellofanpapper eller smörpapper. 



Jag värme hallon, silade sedan bort saften och använde detta som smaksättning. Det funkade utmärkt.



Receptet kommer från Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenmans kokbok "Vinterns söta".

2 comments:

  1. woow........va duktig du e :)
    å missa nu inte......

    S
    A
    T
    U
    R
    D
    A
    Y

    S
    H
    O
    W

    O
    F
    F

    de e kul att vara med :)
    VÄLKOMMEN
    Håkan

    ReplyDelete
  2. Åh men wow, egna klubbor! Det har jag aldrig haft en tanke på, men det låter ju som en riktigt bra idé. Hallon också, min favorit!

    ReplyDelete