Monday, March 5, 2012

Småkakor med karamelliserad ananas



Recept

Ananasfyllning:

1 burk konseverad ananas (227 g, häll inte av vätskan)
150 gram socker
1 tsk kanel
½ tsk salt

Kakdeg:

100 g smör
20 g socker
1 äggula
150 g vetemjöl
2 msk vatten

Gör såhär:

1. Häll ner alla ingredienser till ananasfyllningen i en kastrull. Mosa försiktigt med en gaffel medans det kokar, stäng av plattan när ananasen är karamelliserad. Mixa ananasen med en handmixer och ställ åt sidan i en skål.

2. Blanda smör och socker i en köksmaskin eller med en trägaffel. Häll i äggulan och blanda ordentligt. Lägg till vetemjöl och vatten och mixa/blanda tills det är en deg. Du kan behöva knåda degen en stund också.

3. Forma små plattor av degen och lägg lite av ananasen i mitten. Vik ihop kanterna på degen och lägg på en bakplåtsklädd plåt.

4. Baka i mitten av ugnen på 180 grader i ca 15 minuter.




"Inte för söta, lagom hårda, påminner om scones nästan fast sötare"
                                                                                        - Amelie Björn


Originalrecept härifrån.

1 comment:

  1. Oj, så goda de ser ut! Kanske något att baka till caféverksamheten? Jag vill smaka! Nu! Puss!

    ReplyDelete