Thursday, March 8, 2012

Basilikatomatsås med fullkornspasta och brödkrutonger

Om jag fick välja en sås att äta till allt livet ut hade det utan tvekan varit tomatsås. Jag älskar verkligen tomatsås, det vet de som sett mig äta det. Jag skulle lätt kunna sitta med en kastrull och en sked, och vara jättenöjd!

Idag slutade jag skolan tidigt och lagade därför lunch hemma. Det blev, som rubriken säger, basilikatomatsås med fullkornspasta och brödkrutonger! Det blev jättegott, och jättestarkt. Stark mat är bäst!



Recept:

3 portioner

2 klyftor vitlök
2 msk tomatpuré
½ gul lök
240 g krossade tomater
1 tomat
3 tsk torkad mald basilika
3 tsk svartpeppar
1 msk paprikapulver
1 tsk schalottenlökfond (valfritt)

Spaghetti
Krutonger

Gör såhär:

Hacka vitlöken och fräs med tomatpurén i en kastrull på medeltemperatur. Häll i krossade tomater och den hackade färska tomaten. Låt koka ihop. Krydda, antingen efter mina mått här uppe eller med ögonmått! Mixa såsen med handmixer.

Koka spaghetti! Lägg på ca 10 krutonger per portion.



2 comments:

  1. Din tomatsås är ett inre skönhetsmedel! MYCKET tomatsås ska det vara. Särskilt på pizza. Puss och amore!

    ReplyDelete
  2. En riktigt god pasta rätt är något jag saknar här nere! Visst är kryddstark mat gott, Thailand var rena paradiset när jag var där - stark mat så det räckte och blev över ;)

    ReplyDelete