Monday, March 26, 2012

Måndagstips

Trött på att sitta med näsan i mobilen och spela Wordfeud varje kväll? Varför inte köpa något eller några roliga brädspel och spela med familjen eller vännerna istället? På loppis kan man hitta många roliga spel för billiga pengar, men kom ihåg att kontrollera så att alla delar till spelet finns.

Ett spel som min mor kom över på loppis för några veckor sedan var Värsta Språket som är ett spel för alla språkgalningar. I spelet får du utmaningar som att läsa upp en mening på en viss dialekt, lista ut vad svåra ord betyder, rättstavning, läsa upp en mening som ett visst yrke som till exempel sportjournalist eller aerobicsintruktör eller skapa synonymer till ett ord under tidspress!Här är några bilder från en spelkväll för några veckor sedan där vi spelade Värsta Språket. Reglerna var till en början lite kluriga men efter en stunds läsande och klurande var det väldigt enkelt!

Detta spel är roligt om man gillar svåra ord och det svenska språket i allmänhet. Dock kan det vara rätt svårt, så för unga personer rekommenderas inte att spela detta. På spelet står det att det är från 14 år!

Man måste vara minst 3 personer för att spela det här spelet.

2 comments:

  1. sv; Åh jag är ingen hund människa men det där lät ju bara för mysigt! haha :D

    läste att du drömmer om att bo på landet hahah, jag drömmer om att inte bo där, ska vi byta?

    ReplyDelete
  2. sv; haha bor du i stan eller hur bor du då? måste veta vad jag ger mig in på (;

    ReplyDelete